Als ondernemer of investeerder weet u dat het cruciaal is om uw kapitaal veilig en efficiënt te beheren. Met het oog op de steeds veranderende economische landschappen, rijst de vraag: hoe kunt u uw vermogen het beste beschermen en laten groeien?

Zakelijk investeren in goud biedt een stabiele en zekere optie die zowel voor particulieren als voor zakelijke beleggers aantrekkelijk is. Bij GoldBase begrijpen we de unieke voordelen van zakelijk beleggen in goud en helpen we u graag op weg om deze waardevolle kans te benutten.

Waarom zakelijk beleggen in goud?

Er zijn diverse redenen waarom ondernemers ervoor kiezen om te beleggen in goud. Naast de bekende voordelen voor particuliere beleggers, biedt beleggen in goud specifieke voordelen die bijzonder waardevol kunnen zijn voor bedrijven. Laten we deze mogelijkheden en voordelen eens nader bekijken.

Financiële reserves van uw bedrijf veilig beleggen

Veel ondernemingen houden aanzienlijke sommen geld op de bank die weinig tot geen rente opbrengen. Het investeren van een deel van deze liquide middelen in goud kan daarom een verstandige zet zijn.

Het voordeel van goud is namelijk dat het zeer liquide is. Dit betekent dat u uw goud snel kunt verkopen en de gelden binnen enkele dagen weer op uw bankrekening kunt hebben. Hierdoor kunt u uw reserves snel aanwenden voor zakelijke doeleinden wanneer dat nodig is.

Pensioen opbouwen door zakelijk te investeren in goud

Veel ondernemers bouwen hun eigen pensioen op via een persoonlijke holding of een pensioen BV. Goud is een waardevaste belegging die kan meestijgen met de inflatie, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor pensioenopbouw.

Door zakelijk te investeren in goud kunt u dus een solide en inflatiebestendig pensioen opbouwen, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de waarde van uw spaarpot in de toekomst.

Laat uw zakelijke kapitaal renderen met een belegging in goud

Als ondernemer wilt u natuurlijk dat uw zakelijke kapitaal rendeert. Zakelijk beleggen in goud kan een uitstekend alternatief zijn met een aantrekkelijk rendement.

De afgelopen jaren heeft zakelijk beleggen in edelmetaal een gemiddeld rendement van 9% per jaar opgeleverd. Dit maakt goud tot een van de weinige beleggingen die met een relatief laag risico zo’n goed rendement kunnen behalen.

Zakelijk goud kopen: hoe zit het met de belasting?

Een belangrijk voordeel van goud kopen is dat beleggingsgoud vrijgesteld is van btw. Dit betekent dat u bij de aankoop geen belasting betaalt, wat de investering aantrekkelijker maakt.

Hoewel er kortstondig een belasting werd ingevoerd op beleggingsgoud, is deze maatregel snel teruggedraaid toen investeerders naar het buitenland begonnen uit te wijken.

Bij GoldBase zijn we toegewijd aan het bieden van de hoogste kwaliteit goud en zilver voor uw investeringsdoeleinden. Of u nu goud wilt kopen, opslaan of erin wilt investeren, wij staan klaar om u te begeleiden met deskundig advies en een breed scala aan producten.

Onze klantenservice helpt u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw zakelijke behoeften. Bezoek de GoldBase Store om onze selectie van goudbaren en munten te ontdekken en begin vandaag nog met het veiligstellen van uw zakelijke toekomst.

Subcribe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *