Krugerrand kopen

Bij GoldBase vindt u een uitgebreid aanbod aan gouden Krugerrand munten, ideaal voor particuliere beleggers die willen profiteren van de stabiliteit en waarde van goud. Bent u klaar om te investeren in gouden munten? Ontdek ons aanbod en ervaar zelf de voordelen van het kopen van goud bij GoldBase.

Waar komt de gouden Krugerrand vandaan?

De gouden Krugerrand heeft een rijke en fascinerende geschiedenis. Deze munt werd voor het eerst geïntroduceerd in 1967 door de Zuid-Afrikaanse Munt (South African Mint) om particulier bezit van goud te bevorderen.

De munt is vernoemd naar Paul Kruger, de vijfde president van de Zuid-Afrikaanse Republiek, wiens portret op de voorzijde van de munt is afgebeeld. De naam “Rand” verwijst naar de Witwatersrand, het gebied waar de meeste Zuid-Afrikaanse goudvoorraden zich bevinden.

De Krugerrand was de eerste beleggingsmunt die in grote oplagen werd geslagen en was jarenlang de enige munt die het particulier bezit van goud mogelijk maakte. Hierdoor verwierf hij snel internationale bekendheid en populariteit.

In de jaren ’70 en ’80 was de Krugerrand goed voor bijna 90% van de wereldwijde goudmarkt. Vandaag de dag blijft deze munt een favoriet onder beleggers dankzij zijn hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

Ons aanbod gouden Krugerrand munten

Bij GoldBase bieden we een uitgebreid assortiment gouden Krugerrand munten, verkrijgbaar in verschillende gewichten en jaartallen. U kunt kiezen uit de kleinere coupures van 1/10 oz, 1/4 oz, en 1/2 oz, tot de grotere 1 oz munten.

Of u nu een ervaren belegger bent of net begint met beleggen in goud, ons aanbod heeft voor ieder wat wils. Onze diverse voorraad zorgt ervoor dat u altijd een passende optie kunt vinden, ongeacht uw investeringsdoel.

Het goudgehalte van de Krugerrand

De gouden Krugerrand staat bekend om zijn hoge kwaliteit en specifieke samenstelling. Elke Krugerrand heeft een goudgehalte van 22 karaat, wat overeenkomt met 91,67% puur goud. De resterende 8,33% bestaat uit koper, wat de munt zijn karakteristieke lichtoranje kleur geeft.

Ontwerp van de Krugerrand

Het iconische ontwerp van de Krugerrand is in 1964 ontworpen door Otto Schultz en Coert Steynberg. De voorzijde van de munt toont een profiel van Paul Kruger, omringd door de inscriptie “SUID-AFRIKA · SOUTH AFRICA”.

Op de achterzijde staat een sierlijke springbok, een nationaal symbool van Zuid-Afrika, met daarboven het muntjaar en de inscripties “KRUGERRAND” en “FYNGOUD 1 OZ FINE GOLD”. Dit tijdloze ontwerp draagt bij aan de blijvende populariteit en herkenbaarheid van de Krugerrand van goud.

Wat is de waarde van een gouden Krugerrand?

De waarde van een gouden Krugerrand wordt grotendeels bepaald door de huidige goudkoers. Omdat de prijs van goud fluctueert, varieert ook de waarde van de Krugerrand. Het gewicht van de munt speelt hierbij een cruciale rol; hoe zwaarder de munt, hoe hoger de waarde.

Bij GoldBase kunt u de actuele koers en waarde van gouden Krugerrand munten altijd eenvoudig inzien, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen bij uw investeringen.

Gouden Krugerrand kopen bij GoldBase

Overweegt u een gouden Krugerrand te kopen? Wij bieden niet alleen een breed assortiment, maar ook talloze voordelen die uw aankoopervaring aangenaam en betrouwbaar maken. Met onze competitieve prijzen, snelle levering dankzij onze grote voorraad, en veilige en verzekerde verzending, bent u verzekerd van een zorgeloze aankoop.

Bovendien heeft GoldBase een AFM vergunning en zijn al onze producten voorzien van het LBMA keurmerk, wat garant staat voor de hoogste kwaliteit. Of u nu kiest voor de 1/10 oz, 1/4 oz, 1/2 oz of de 1 oz Krugerrand, wij staan klaar om u te helpen bij elke stap van uw investeringsreis.

Bekijk het aanbod in de GoldBase Store of neem contact op met onze deskundige klantenservice voor persoonlijk advies als je wil beginnen met online goud kopen. Investeer vandaag nog in uw financiële toekomst met een gouden Krugerrand van GoldBase.