Gouden munten kopen

Gouden munten kopen? U bent op de goede plek! Wij heten u welkom bij GoldBase, uw vertrouwde en betrouwbare leverancier voor de aanschaf van gouden munten zoals de krugerrand. Of u nu een ervaren investeerder bent of voor het eerst de stap zet in de wereld van edelmetalen, bij GoldBase begeleiden wij u bij het veilig en verantwoord kiezen van de perfecte gouden munt voor uw portfolio.

Prijs

Product Metal

Product Type

Product Filter weight

 • Toon meer

Product Mint

 • Toon meer

Product Series

 • Toon meer

Waarom gouden munten kopen?

Gouden munten zijn niet alleen een waardevolle fysieke investering, ze bieden ook diverse voordelen die ze aantrekkelijk maken voor zowel beginnende als ervaren verzamelaars en investeerders. Hier zijn enkele redenen waarom het kopen van gouden munten een slimme keuze kan zijn:

 • Hedging tegen inflatie: goud heeft historisch gezien als een effectieve hedge tegen inflatie gefunctioneerd, omdat het zijn waarde behoudt terwijl de koopkracht van papiergeld kan afnemen.
 • Diversificatie van activa: het toevoegen van gouden munten aan uw portfolio kan helpen bij het diversifiëren van uw investeringen, waardoor het risico wordt gespreid en potentiële verliezen in andere marktsegmenten worden verminderd.
 • Verhandelbaarheid: gouden munten zijn wereldwijd erkend en gemakkelijk verhandelbaar, wat u flexibiliteit biedt in het beheer van uw investeringen.
 • Behoud van waarde op lange termijn: goud wordt al eeuwenlang gewaardeerd en de vraag ernaar blijft bestaan, wat bijdraagt aan zijn waardebehoud door de jaren heen.
 • Fiscale voordelen: in veel landen, waaronder Nederland, zijn beleggingsgouden munten vrijgesteld van BTW, wat ze nog aantrekkelijker maakt als investering.
 • Esthetische waarde: vele gouden munten zijn prachtig ontworpen en worden gewaardeerd om hun artistieke waarde, wat een extra dimensie toevoegt aan hun investeringswaarde.

Bij GoldBase begrijpen we het belang van deze factoren en bieden we toegang tot een breed assortiment gouden munten die aan deze criteria voldoen. Ons team staat klaar om u te helpen begrijpen waarom het kopen van goud een verstandige en lonende beslissing kan zijn.

Gouden munt kopen: waar moet ik op letten?

Wanneer u overweegt een gouden munt te kopen, zijn er meerdere factoren waarmee u rekening moet houden om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Een gouden munt is niet alleen een belegging, maar vaak ook een stukje kunst en geschiedenis. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste aspecten waar u op moet letten bij het aankopen van een gouden munt.

Belangrijkste overwegingen bij de aankoop van een gouden munt:

 • Betrouwbaarheid van de verkoper: zorg ervoor dat u koopt van een betrouwbare en gecertificeerde handelaar zoals GoldBase, die authenticiteit en kwaliteit kan garanderen.
 • Opslagmogelijkheden: overweeg of u uw gouden munten thuis wilt bewaren of dat u ze liever opslaat bij een gespecialiseerde kluisverhuurder. GoldBase biedt advies en oplossingen voor beide opties.
 • Merk en certificaten: kies munten die afkomstig zijn van gerenommeerde munthuizen en die voorzien zijn van certificaten van echtheid. Dit waarborgt de kwaliteit en zuiverheid van uw goud.
 • Zuiverheid en gewicht: controleer de zuiverheid van het goud, vaak uitgedrukt in karaat of fineness, en het gewicht, wat meestal in troy ounces wordt gemeten.
 • Ontwerp en jaar van uitgifte: deze kunnen invloed hebben op de verzamelwaarde van de munt. Speciale edities of munten uit een bepaald jaar kunnen in de loop van de tijd meer waard worden.

Welke gouden munten kopen?

Als u besluit te investeren in gouden munten, is de keuze van het type munt cruciaal afhankelijk van uw doelen en voorkeuren. Hieronder bespreken we de verschillende soorten gouden munten en hun kenmerken om u te helpen bij het maken van een geïnformeerde beslissing.

Investeringsoverwegingen: als uw hoofddoel investering is, dan is de standaard 1 troy ounce gouden munt vaak het meest kostenefficiënt. Deze munten bieden meer goud voor uw geld vanwege hun standaardgrootte en lagere premies bovenop de spotprijs van goud.

Betaalmiddel: voor gebruik als betaalmiddel of ruilmiddel kunt u overwegen kleinere munten aan te schaffen. Hoewel deze per eenheid duurder zijn, zijn ze gemakkelijker te verhandelen bij kleinere transacties.

Keuze uit beleggingsmunten: u heeft de keuze uit verschillende beleggingsmunten die bekend staan om hun hoge zuiverheid en afkomstig zijn van gerenommeerde munthuizen. Enkele populaire opties zijn:

 • Gouden Britse Sovereign: Bekend om zijn historische en symbolische waarde.
 • Gouden Maple Leaf: Uitgegeven door de Royal Canadian Mint, bekend om zijn 99.99% zuiverheid.
 • Gouden Krugerrand: Een van de meest verhandelde munten ter wereld, afkomstig uit Zuid-Afrika.
 • Gouden Tientje: Een Nederlandse klassieker die vaak verzameld wordt om zijn culturele en historische betekenis.
 • Nederlandse gouden munten: Deze munten combineren de voordelen van investeren en verzamelen, met aandacht voor Nederlands erfgoed.

Bij GoldBase bieden we een breed scala aan gouden munten van deze en andere gerenommeerde munthuizen. Ons assortiment omvat munten die geschikt zijn voor zowel investeerders als verzamelaars, met opties voor elk budget en elke investeringsstrategie. Onze experts helpen u graag bij het selecteren van de munten die het beste bij uw behoeften passen.

Soorten gouden munten

Gouden munten zijn er in verschillende soorten en maten, elk met unieke kenmerken en voordelen. Hieronder lichten we enkele van de meest populaire categorieën toe die u kunt overwegen bij uw aankoop.

 • Bullion gouden munten: de Bullion gouden munten zijn primair bedoeld voor investeerders en bevatten een gestandaardiseerd gewicht van goud. Voorbeelden zijn de Amerikaanse Gold Eagle, de Canadese Maple Leaf, en de Zuid-Afrikaanse Krugerrand.
 • Numismatische gouden munten: de Numismatische gouden munten zijn vooral populair onder verzamelaars vanwege hun historische waarde, zeldzaamheid en ontwerp. De waarde van numismatische munten wordt niet alleen bepaald door hun goudgehalte maar ook door hun verzamelwaarde en staat van conservering.
 • Commemoratieven gouden munten: uitgegeven ter herinnering aan een bijzondere gebeurtenis of persoonlijkheid, Commemoratieven gouden munten hebben vaak een beperkte oplage en kunnen zowel verzamelwaarde als metaalwaarde bezitten.
 • Fractionele gouden munten: Fractionele gouden munten zijn kleiner dan een standaard troy ounce en bieden een lagere instapprijs voor goudbeleggingen. Ze zijn ideaal voor nieuwe investeerders of diegenen die kleinere hoeveelheden goud willen kopen.

Waar gouden munten kopen?

De keuze van waar u gouden munten koopt is cruciaal voor zowel de veiligheid van uw investering als het waarborgen van de authenticiteit van de munten. Het is belangrijk om een betrouwbare en erkende leverancier te kiezen die transparantie biedt in de herkomst van de munten en die garant staat voor echtheid.

Bij GoldBase bieden we onze klanten niet alleen de garantie van echtheid maar ook veilige en vertrouwde koopprocessen. Ons brede assortiment aan gouden munten van topkwaliteit en erkende munthuizen verzekert dat elke aankoop een waardevolle toevoeging aan uw investeringsportfolio is.

De voordelen van het kopen bij een gespecialiseerde dealer zoals GoldBase zijn onder andere:

 • Deskundig advies: onze experts staan klaar om u te begeleiden bij uw keuze, afhankelijk van uw investeringsdoelen en persoonlijke voorkeuren.
 • Gecertificeerde en verzekerde producten: alle gouden zijn gecertificeerd en de verzending is verzekerd, waardoor u verzekerd bent van een veilige en betrouwbare levering.
 • Concurrentiële prijzen: we bieden competitieve prijzen op onze gouden munten, gebaseerd op actuele markttarieven.
 • Gemak: gemakkelijk online bestellen vanuit het comfort van uw eigen huis met de zekerheid van een veilige en verzekerde levering direct aan uw deur.

Het kiezen van een betrouwbare verkoper zorgt ervoor dat uw investering beschermd is en dat u steun ontvangt bij elke stap van het aankoopproces. Bij GoldBase zetten we ons in voor uw tevredenheid en bieden we een service die uw vertrouwen waard is.

Gouden munten kopen Nederland

Het kopen van gouden munten in Nederland heeft specifieke voordelen die het aantrekkelijk maken voor zowel lokale als internationale investeerders. Nederland heeft een rijke geschiedenis in de handel en opslag van edelmetalen, wat bijdraagt aan een betrouwbare en stabiele markt voor gouden munten.

Bij GoldBase, gevestigd in Nederland, profiteert u van de volgende voordelen bij het aankopen van gouden munten:

 • BTW-vrijstelling: beleggingsgoud, waaronder gouden munten, is vrijgesteld van BTW in Nederland, wat de aankoop financieel aantrekkelijker maakt.
 • Uitstekende verhandelbaarheid: dankzij de hoge standaard van Nederlandse en internationaal erkende munten, zijn deze gemakkelijk te verhandelen zowel lokaal als wereldwijd.
 • Potentieel voor toekomstige verzamelwaarde: sommige gouden munten kunnen in waarde stijgen niet alleen door hun goudgehalte maar ook als verzamelobject, vooral die in beperkte oplage of van speciale uitgaven.
 • Ruime keuze: ons assortiment omvat populaire en prachtig vormgegeven munten, geschikt voor zowel investeerders als verzamelaars.

Goedkoop gouden munten kopen

Hoewel investeren in gouden munten een kostbare aangelegenheid kan lijken, zijn er manieren om relatief goedkoop gouden munten te kopen. Bij GoldBase begrijpen we het belang van kosteneffectief investeren en bieden we verschillende opties om gouden munten te kopen tegen competitieve prijzen.

Enkele tips om goedkoop gouden munten te kopen:

 • Bulk aankopen: overweeg het kopen van gouden munten in grotere hoeveelheden. Vaak gelden er lagere prijzen per munt wanneer deze in bulk worden aangeschaft.
 • Kies de juiste tijd: de prijzen van goud kunnen fluctueren afhankelijk van de marktomstandigheden. Het volgen van de goudprijs en het kopen tijdens een dip kan leiden tot aanzienlijke besparingen.
 • Speciale aanbiedingen en promoties: wees alert op speciale aanbiedingen, kortingen en promoties die GoldBase regelmatig biedt aan klanten. Dit kan een gunstig moment zijn om gouden munten te kopen.
 • Kies minder populaire munten: Sommige minder bekende gouden munten kunnen goedkoper zijn dan de populaire keuzes terwijl ze toch dezelfde hoeveelheid goud bevatten.

Gouden munt kopen van verschillende munthuizen

Het kiezen van gouden munten van verschillende munthuizen kan een belangrijke strategie zijn voor zowel diversificatie als waardetoename van uw portfolio. Elk munthuis heeft zijn eigen unieke aanbod en speciale kenmerken die de munten aantrekkelijk kunnen maken voor zowel verzamelaars als investeerders.

Bij GoldBase bieden we een uitgebreide selectie aan gouden munten van wereldwijd erkende munthuizen. Elk van deze munthuizen staat bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid, wat essentieel is voor het waarborgen van de authenticiteit en waarde van uw investering.

 • Royal Canadian Mint: bekend om de productie van de zeer populaire Maple Leaf munten, die tot de zuiverste gouden munten ter wereld behoren.
 • U.S. Mint: biedt een scala aan gouden munten zoals de American Eagle en de Buffalo, welke bekend staan om hun iconische Amerikaanse symboliek en historische waarde.
 • South African Mint: producent van de Krugerrand, de eerste gouden munt die hoofdzakelijk voor beleggingsdoeleinden werd geïntroduceerd.
 • Austrian Mint: biedt de Vienna Philharmonic aan, een munt die populair is onder zowel Europese als internationale investeerders.
 • Perth Mint: Australisch munthuis dat bekend staat om zijn innovatieve en prachtig ontworpen munten, waaronder de Kangaroo-serie.

Elk van deze munthuizen brengt zijn eigen unieke esthetiek en geschiedenis mee, waardoor hun munten niet alleen waardevolle investeringen zijn maar ook verzamelobjecten. Bij GoldBase helpen we u graag met het kiezen van munten die passen bij uw persoonlijke voorkeuren en investeringsdoelen, met garanties op echtheid en kwaliteit.

Wat kost een gouden munt?

De prijs van een gouden munt wordt primair bepaald door de actuele goudprijs, maar er zijn andere factoren die ook meespelen. Deze omvatten het gewicht van de munt, de zuiverheid van het goud, en de kosten die verbonden zijn aan het ontwerp, de proefuitgaven, en het slaan van de munten.

De prijs van goud fluctueert dagelijks op basis van marktcondities, dus het is essentieel om de huidige goudprijs in de gaten te houden wanneer u overweegt gouden munten te kopen. De goudprijs wordt meestal per troy ounce aangegeven en kan worden beïnvloed door economische, politieke, en maatschappelijke gebeurtenissen wereldwijd.

Bij GoldBase zijn alle prijzen van onze gouden munten direct gekoppeld aan de actuele goudprijs. Dit zorgt ervoor dat u als klant altijd een eerlijke en transparante prijs betaalt voor uw investering. Bovendien worden onze prijzen elke minuut automatisch bijgewerkt, zodat u met vertrouwen kunt winkelen, wetende dat de vermelde prijs altijd de huidige marktprijs voor goud weerspiegelt.

Daarnaast zijn er extra kosten verbonden aan het slaan en distribueren van de munten. Deze kunnen variëren afhankelijk van het specifieke munthuis en de complexiteit van het muntontwerp. GoldBase streeft ernaar om deze kosten zo laag mogelijk te houden, terwijl we toch hoogwaardige en prachtig vormgegeven gouden munten aanbieden.

Investeren in gouden beleggingsmunten

Investeren in goud en beleggingsmunten is een uitstekende manier om uw vermogen te beschermen tegen inflatie en economische onzekerheid, terwijl u tegelijkertijd profiteert van de potentiële waardestijging van goud.

Bij GoldBase ondersteunen we investeerders bij het maken van geïnformeerde beslissingen over welke gouden munten het beste passen bij hun lange-termijn investeringsstrategie.

Gouden beleggingsmunten zijn speciaal ontworpen voor de investeringsmarkt en zijn meestal vrijgesteld van btw, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor zowel ervaren als nieuwe investeerders. Deze munten worden geproduceerd door wereldberoemde munthuizen en zijn wereldwijd erkend, wat hun verhandelbaarheid vergroot.

Hier zijn enkele redenen waarom het investeren in gouden beleggingsmunten voordelig kan zijn:

 • Liquiditeit: gouden munten zijn gemakkelijk te kopen en te verkopen op wereldwijde markten, wat u flexibiliteit en toegang tot liquide middelen biedt wanneer dat nodig is.
 • Stabiliteit: goud heeft een lange geschiedenis als een stabiele opslag van waarde, vooral in tijden van financiële onrust.
 • Diversificatie: het toevoegen van goud aan uw portfolio kan helpen om risico te spreiden en de algehele volatiliteit van uw investeringen te verminderen.
 • Fiscale voordelen: in veel landen zijn gouden beleggingsmunten vrijgesteld van btw, wat bijdraagt aan een efficiëntere kostenstructuur voor uw investeringen.

Fractionele gouden munten kopen

Fractionele gouden munten bieden een toegankelijke optie voor investeerders die willen beginnen met een kleinere investering of hun aankopen willen spreiden over verschillende maten en munthuizen. Deze munten zijn kleiner dan de standaard een troy ounce en kunnen variëren van een tiende tot een halve ounce, waardoor ze betaalbaarder en flexibeler zijn voor diverse budgetten en investeringsplannen.

Wanneer is een munt wettelijk beleggingsgoud?

Om als wettelijk beleggingsgoud te worden beschouwd, moeten gouden munten aan specifieke criteria voldoen die zijn vastgesteld door financiële autoriteiten en regelgevende instanties. Deze criteria helpen beleggers bij het identificeren van munten die geschikt zijn voor investeringsdoeleinden en zorgen voor bepaalde fiscale voordelen, zoals vrijstelling van BTW.

De belangrijkste criteria voor beleggingsgoud zijn:

 • Zuiverheid: de gouden munt moet een fijnheid hebben van ten minste 900 duizendsten goud. Dit betekent dat de munt minimaal 90% puur goud moet bevatten.
 • Uitgifte: De gouden munt moet na 1800 geslagen zijn en nog steeds of tot voor kort wettig betaalmiddel zijn in het land van uitgifte.
 • Marktprijs: De verkoopprijs van de gouden munt mag niet veel hoger zijn dan de open marktwaarde van het goud dat het bevat.

In welke gewichten kan ik gouden beleggingsmunten kopen?

Gouden beleggingsmunten zijn beschikbaar in een breed scala aan gewichten, wat beleggers de flexibiliteit biedt om te kiezen wat het beste past bij hun investeringsbehoeften en budget.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende gewichten waarin gouden munten beschikbaar zijn:

 • 1/10 oz gouden munten: deze kleine munten zijn een uitstekende keuze voor beginnende investeerders of diegenen die klein willen beginnen.
 • 1/4 oz gouden munten: een stapje groter, deze munten bieden een balans tussen betaalbaarheid en substantiële waarde.
 • 1/2 oz gouden munten: deze munten zijn populair onder beleggers die hun investeringen willen uitbreiden zonder meteen naar de grootste maten te gaan.
 • 1 oz gouden munten: de standaard gewichtseenheid voor de meeste beleggingsmunten, 1 ounce munten bieden een solide basis voor elke goudinvestering.
 • 2 oz, 5 oz, 10 oz, en zelfs 1 kg gouden munten: Voor grote investeerders die aanzienlijke bedragen willen beleggen in goud, zijn deze grotere munten ideaal.

Elk gewicht heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van de huidige goudprijzen en persoonlijke investeringsstrategieën. Ons team van experts staat klaar om u te adviseren over de beste keuzes gebaseerd op uw langetermijndoelen en huidige financiële situatie.

Gouden munten kopen bij GoldBase

Wanneer u besluit om gouden munten te kopen, is het kiezen van een betrouwbare en ervaren partner cruciaal. Bij GoldBase bieden wij een vertrouwde omgeving en deskundige ondersteuning voor iedereen die geïnteresseerd is in het kopen van gouden munten, of u nu een ervaren investeerder bent of net begint.

GoldBase onderscheidt zich door de volgende aspecten:

 • Betrouwbaarheid: met jarenlange ervaring in de edelmetaalindustrie en een sterke reputatie, biedt GoldBase een veilige plek om te investeren in goud.
 • Kwaliteit: alle gouden munten die we aanbieden zijn gecertificeerd met het LBMA Keurmerk, wat staat voor de hoogste kwaliteitsstandaarden.
 • Diversiteit: wij bieden een breed scala aan gouden munten van internationaal gerenommeerde munthuizen, zodat klanten kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan opties die passen bij hun investeringsdoelen.
 • Advies: onze deskundige medewerkers zijn toegewijd aan het bieden van persoonlijk advies en ondersteuning om u te helpen de beste keuzes te maken.
 • Prijzen: GoldBase hanteert competitieve prijzen die zijn gekoppeld aan de actuele goudmarkt, waardoor klanten eerlijke en transparante tarieven krijgen.
 • Snelle en veilige levering: we bieden verzekerde verzending met tracking-informatie, zodat uw investering veilig en beveiligd is tot aan uw deur.

Bij GoldBase begrijpen we dat het kopen van gouden munten meer is dan alleen een financiële investering. Het is een stap naar het veiligstellen van uw financiële toekomst. Daarom zetten wij ons in om ervoor te zorgen dat elke transactie soepel verloopt en dat onze klanten volledig tevreden zijn met hun aankoop.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te ontdekken over onze producten en hoe wij u kunnen helpen bij het maken van uw volgende gouden investering.

Goud munten kopen met veilige levering

Wanneer u gouden munten koopt, is het essentieel dat deze op een veilige en betrouwbare manier bij u thuis worden bezorgd. Bij GoldBase begrijpen we het belang van een veilige levering en hebben we maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat elke bestelling zorgvuldig wordt afgehandeld en beschermd tegen mogelijke risico’s tijdens het transport.

Onze veilige leveringsdiensten omvatten:

 • Verzekerde verzending: alle verzendingen zijn volledig verzekerd door onze verzekeringsmaatschappij. Dit betekent dat uw investering beschermd is tegen verlies en diefstal terwijl deze onderweg is naar u.
 • Tracking-informatie: bij elke bestelling ontvangt u een trackingnummer waarmee u uw zending kunt volgen van ons magazijn tot aan uw voordeur.
 • Betrouwbare verzendpartners: we werken samen met gerenommeerde koeriersdiensten zoals UPS om ervoor te zorgen dat uw bestelling snel en veilig wordt afgeleverd.
 • Directe verzending vanuit ons magazijn: alle producten worden rechtstreeks verzonden vanuit ons gecentraliseerde magazijn in Europa, waardoor de afhandeling efficiënt en veilig is.

Meest gestelde vragen over gouden munt kopen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over het kopen van gouden munten, inclusief belangrijke overwegingen en praktische tips om u te helpen bij uw investeringsbeslissingen. Of u nu een beginnende investeerder bent of al ervaring heeft, deze vragen en antwoorden bieden nuttige inzichten in het proces van het kopen van een gouden munt.

Mag ik gouden munten anoniem kopen?

In Nederland is het mogelijk om tot een bepaalde grens anoniem gouden munten te kopen. De grens voor anonieme aankopen is meestal vastgesteld op een bedrag van €10.000. Boven dit bedrag zijn goudhandelaren verplicht om identiteitsgegevens te registreren volgens de wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Bij GoldBase respecteren we uw privacy en zorgen we voor een veilige, vertrouwelijke behandeling van alle klantgegevens binnen de wettelijke grenzen.

Hebben gouden munten een certificaat?

Veel gouden munten, vooral die bedoeld zijn voor investeringen, worden geleverd met een certificaat van echtheid. Dit certificaat garandeert de zuiverheid en het gewicht van de munt. Bij GoldBase zorgen we ervoor dat al onze gouden munten afkomstig zijn van betrouwbare munthuizen en worden geleverd met de benodigde certificering.

Zijn er wettelijke beperkingen, voorschriften of fiscale overwegingen voor het kopen van een goud munt?

De aankoop van gouden munten is onderhevig aan regelgeving die varieert per land. In Nederland zijn beleggingsgouden munten vrijgesteld van BTW, mits ze voldoen aan bepaalde zuiverheids- en verhandelbaarheidscriteria. Het is belangrijk om u bewust te zijn van lokale wetten en voorschriften, vooral als u van plan bent grote hoeveelheden goud te kopen of te verkopen.

Wat is het verschil tussen verschillende gouden munthuizen?

Gouden munthuizen variëren in hun aanbod, kwaliteit en de geschiedenis van hun munten. Elk munthuis heeft zijn eigen kenmerkende munten die vaak een weerspiegeling zijn van nationale symbolen of historische gebeurtenissen. Bijvoorbeeld, de Royal Canadian Mint is beroemd om de Maple Leaf, terwijl de U.S. Mint de American Eagle uitgeeft. Elk munthuis gebruikt unieke ontwerpen en technieken, wat kan leiden tot verschillen in verzamelwaarde en investeringspotentieel.

Zijn gouden munten vrijgesteld van BTW?

In Nederland en veel andere Europese landen zijn gouden beleggingsmunten vrijgesteld van BTW, op voorwaarde dat ze een zuiverheid hebben van ten minste 900 duizendsten en als wettig betaalmiddel worden beschouwd in hun land van herkomst. Dit maakt ze een fiscaal aantrekkelijke optie voor investeerders.

Wat betekent diverse jaartallen?

Diverse jaartallen bij gouden munten verwijzen naar het feit dat de munten uit verschillende uitgiftejaren komen. Dit is vooral gebruikelijk bij handelaren die munten in bulk kopen en verkopen. Voor investeerders kan dit betekenen dat de specifieke jaartallen van de munten variëren, afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van aankoop.

Hoeveel goud bevat een gouden beleggingsmunt?

De hoeveelheid goud in een beleggingsmunt kan variëren afhankelijk van het type munt. Standaard gouden beleggingsmunten zoals de Amerikaanse Eagle, de Canadese Maple Leaf, en de Zuid-Afrikaanse Krugerrand zijn meestal beschikbaar in eenheden van 1 troy ounce, wat gelijk staat aan ongeveer 31.1 gram puur goud. Er zijn ook fractionele munten die minder goud bevatten, wat ze toegankelijker maakt voor een breder publiek.