Goudbaren kopen

Goudbaren kopen doet u bij uw vertrouwde en betrouwbare goudleverancier GoldBase, wij heten u welkom. Wij begeleiden u bij het veilig kiezen van de perfecte goudbaar voor uw investeringsbehoeften. Een goudbaar kopen is een belangrijke beslissing en het is essentieel dat u begrijpt wat dit inhoudt. Goudbaren zijn beschikbaar in diverse erkende merken en gewichten, variërend van enkele grammen tot kilogrammen, en vormen een solide basis voor uw financiële toekomst.

Prijs

Product Metal

Product Type

Product Filter weight

 • Toon meer

Product Mint

 • Toon meer

Product Series

 • Toon meer

Goudbaar kopen: waar moet ik op letten?

Goudbaren, vaak aangeduid als een goudstaaf, zijn tastbare objecten van goud met een hoge puur- en zuiverheid. Goudbaren zijn beschikbaar in diverse gewichten, van enkele grammen tot kilogrammen, en van verschillende producenten met elk hun unieke kenmerken.

Goud kopen is een beslissing die niet over één nacht ijs gaat. Hieronder ziet u welke aspecten belangrijk zijn om in overweging te nemen bij de aankoop van een goudbaar.

 • Gewicht van een goudbaar: overweeg het gewicht dat het meest past bij uw financiële situatie. Bij GoldBase bieden wij een breed scala aan goudbaren, variërend van 1 gram, 10 gram, 100 gram tot 1 kilogram. Onze deskundigen helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor het kopen van een goudstaaf.
 • Bewaaropties voor goudbaren: er zijn verschillende opties voor het veilig opslaan van uw goudbaren. U kunt kiezen tussen thuisbewaring of het gebruik van een kluis bij een financiële instelling. Bij GoldBase hechten we veel waarde aan de beveiliging van uw goud. U heeft de volgende mogelijkheden voor opslag:
  • Thuis opslag: het is mogelijk uw goud binnen uw eigen vier muren te bewaren, waardoor u altijd toegang heeft tot uw bezit. U kunt kiezen voor een veilige plaats in huis of een gecertificeerde kluis. Voor advies over veilige thuisbewaring en optimale beveiligingsmaatregelen kunt u terecht bij onze specialisten.
  • Bewaring in een externe kluis: als alternatief voor thuis opslag kunt u uw goudbaren opslaan in een gecertificeerde kluis buiten uw huis. Dit zorgt voor een extra laag van beveiliging en rust, beschermd tegen onverwachte gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld brandschade.
 • Verkopers betrouwbaarheid: het is cruciaal om te kiezen voor een ervaren en betrouwbare goudleverancier. Betrouwbaarheid, deskundigheid en veiligheid staat bij GoldBase hoog in het vaandel. Met meer dan 20 jaar ervaring in de handel van goud, staan wij bekend als een van de betrouwbaarste partijen voor de aankoop van goudbaren.
 • Merken en gecertificeerde goudbaren: denk na over uw voorkeur voor specifieke merken goudbaren en of u gecertificeerde baren wenst aan te schaffen. Gecertificeerde LBMA goudbaren garanderen extra zekerheid en zijn eenvoudiger te verhandelen. Een LMBA certificaat staat garant voor een hoge kwaliteit en zuiverheid van het goud.

Bij GoldBase staan we klaar om u te adviseren over alles wat komt kijken bij de aankoop en opslag van goudbaren. Ons deskundig team helpt u graag met gepersonaliseerd advies op basis van uw specifieke behoeften en investeringsdoelen.

Welke goudbaar moet ik kopen?

Het selecteren van de juiste goudbaar hangt af van uw persoonlijke investeringsdoelen, budget en voorkeuren voor opslag. Bij GoldBase vindt u een diversiteit aan goudbaren die kunnen voldoen aan verschillende behoeften, van kleine, gemakkelijk verhandelbare baren tot grote baren die geschikt zijn voor langdurige vermogensopbouw.

Bij het kiezen van een goudbaar is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals het gewicht van de baar, de zuiverheid van het goud, en of de baar serienummers en certificaten bevat die authenticiteit garanderen. Goudbaren met een gewicht van één kilogram zijn vaak populair onder investeerders die op zoek zijn naar een balans tussen stukprijs en flexibiliteit in hun investering.

Goud baren kopen met een LMBA-certificaat

GoldBase biedt alleen goudbaren aan die gecertificeerd zijn en voldoen aan de hoogste industrienormen, met het LBMA Keurmerk. Deze baren zijn niet alleen betrouwbaar, maar behouden ook wereldwijd hun waarde en verhandelbaarheid.

Welke zekerheid biedt een LBMA certificering?

Onze goud leveranciers zijn gecertificeerd door de LBMA (London Bullion Market Association), een toonaangevende internationale autoriteit op het gebied van edelmetalen, opgericht in 1987. Deze vereniging vertegenwoordigt de globale markt voor edelmetalen die niet beursgenoteerd zijn en telt ongeveer 150 leden variërend van handelaren tot producenten en opslagfaciliteiten.

Financiële stabiliteit en productievereisten

Veel van onze goud leveranciers zijn opgenomen in de LBMA Good Delivery lijst, wat inhoudt dat zij voldoen aan strenge standaarden wat betreft hun financiële stabiliteit en productievereisten. Deze raffinaderijen worden door de LBMA elke drie jaar gecontroleerd om te verzekeren dat ze blijven voldoen aan deze hoge eisen.

London Good Delivery standaard

De goud- en zilverbaren geproduceerd door deze raffinaderijen zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden naar Londen verzonden, waar ze als zekerheid dienen voor de wereldwijde handel in edelmetalen. De standaard voor deze baren, bekend als de London Good Delivery standaard, is internationaal erkend als de benchmark voor kwaliteit van grote goud- en zilverbaren.

Good Delivery Rules

Deze baren, waaronder 400 ounce goudbaren en 1000 ounce zilverbaren, voldoen aan de strikte Good Delivery Rules. Eenmaal opgeslagen in Londense kluizen en erkend als Good Delivery, kunnen deze baren vrij worden verhandeld tussen gekwalificeerde marktdeelnemers. Ze zijn met name populair bij grote institutionele beleggers en centrale banken wereldwijd.

Goudbaren kopen van verschillende merken

Bij GoldBase heeft u de keuze uit goudbaren van diverse gerenommeerde producenten, elk met hun unieke kenmerken en voordelen. Het kiezen van het juiste merk kan afhangen van persoonlijke voorkeur, de specifieke kenmerken van het product, en de reputatie van de producent.

 • C.Hafner: bekend om hun hoogwaardige afwerking en betrouwbaarheid, deze goudbaren zijn een populaire keuze onder zowel beginnende als ervaren beleggers.
 • Argor-Heraeus: een van de oudste en meest gerespecteerde namen in de goudindustrie, bekend om hun uitstekende zuiverheid en beveiligingskenmerken.
 • Valcambi: Zwitserse precisie en vakmanschap kenmerken deze goudbaren, ideaal voor diegenen die hoge eisen stellen aan esthetiek en detail.
 • PAMP Fortuna: deze baren zijn wereldberoemd om hun prachtige ontwerpen en worden vaak gezien als een symbool van luxe en kwaliteit.
 • Combibar: uniek in zijn soort, deze goudbaren kunnen worden verdeeld in kleinere segmenten, waardoor ze uiterst flexibel zijn in gebruik.

Elk goudbaren merk dat we aanbieden bij GoldBase is zorgvuldig geselecteerd op basis van hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Al onze producten zijn voorzien van het LBMA Keurmerk, wat betekent dat ze wereldwijd erkend zijn voor hun zuiverheid en gewicht. Dit biedt u als koper extra zekerheid en maakt elke goud baar die u koopt bij GoldBase een veilige investering.

Welk goudbaar gewicht kan ik kopen?

Bij GoldBase kunt u kiezen uit een breed scala aan gewichten in goudbaren, wat u de flexibiliteit geeft om een investering te doen die past bij uw budget en beleggingsstrategie.

De beschikbare gewichten variëren van kleine baren van enkele grammen tot grote kilobaren. Het kiezen van het juiste gewicht is een belangrijke stap in uw investeringsproces. Onze specialisten kunnen u adviseren waar nodig.

 • 1 gram tot 10 gram/; deze kleinere goudbaren zijn ideaal voor beginnende beleggers of als geschenk. Ze zijn relatief betaalbaar en bieden een laagdrempelige manier om te beginnen met investeren in goudbaren.
 • 20 gram tot 100 gram: een goudstaaf in deze gewichtsklasse biedt een goede balans tussen kostenefficiëntie en draagbaarheid, geschikt voor zowel nieuwe als regelmatige beleggers.
 • 250 gram tot 1 kilogram: voor de serieuze belegger die een substantiële toevoeging aan hun portefeuille wil maken, zijn deze zwaardere goudstaven een uitstekende keuze. Ze hebben een lagere prijs per gram goud vergeleken met de kleinere goud blokjes.

Ongeacht het gewicht van de goudbaar, elke aankoop bij GoldBase garandeert een product van hoge kwaliteit, voorzien van het LBMA Keurmerk, en ondersteund door onze eersteklas klantenservice. We bieden gedetailleerd advies en ondersteuning om ervoor te zorgen dat elke klant de beste keuze maakt, afgestemd op hun individuele behoeften.

Gewicht goudbaren van GoldBase

GoldBase hanteert de volgende goudbaar gewichten. U kunt al terecht bij ons voor aankopen vanaf 1 gram.

 • 1 gram
 • 2,5 gram
 • 5 gram
 • 10 gram
 • 20 gram
 • 31,10 gram – 1 troy ounce (ozt)
 • 50 gram
 • 100 gram
 • 250 gram
 • 500 gram
 • 1000 gram

Wat kost een goudbaar?

De prijs van een goudbaar wordt beïnvloed door meerdere factoren, waaronder het gewicht, de zuiverheid van het goud, en de actuele marktprijs van goud. Deze aspecten samen bepalen de uiteindelijke investeringskosten voor de koper. Bij GoldBase streven we ernaar transparante en competitieve prijzen te bieden voor al onze goudbaren, waarbij we de actuele goudkoersen nauwlettend volgen.

Over het algemeen geldt dat hoe groter het gewicht van de goudbaar, hoe lager de premie bovenop de spotprijs van goud. Dit betekent dat investeren in grotere goudbaren vaak meer waar voor uw geld biedt vanwege lagere productiekosten per gram. Daarentegen, kleinere goudbaren, hoewel meer betaalbaar, dragen relatief hogere productiekosten mee, wat ze per gram duurder maakt.

Op de website van GoldBase kunt u de meest actuele prijsinformatie vinden. We werken onze prijzen iedere minuut bij aan de hand van de actuele goudkoers. Dit zorgt ervoor dat u altijd toegang heeft tot de meest recente marktinformatie en dat u uw aankopen kunt plannen met de meest accurate prijsbeschikbaarheid.

Goudbaar prijs

De goudbaar prijs is [dynamic value with date]

De prijs van een goudbaar kan variëren, afhankelijk van de dagelijkse goudprijs op de wereldmarkt. Door de fluctuerende aard van de goudmarkt is het belangrijk om geïnformeerd te blijven over de meest recente prijsontwikkelingen.

Bij GoldBase zorgen we ervoor dat onze prijzen altijd up-to-date zijn, wat het mogelijk maakt om de beste investeringsbeslissing te maken op basis van de actuele marktcondities.

Investeren in goudbaren

Investeren in goudbaren kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw financiële portfolio. Goud is bekend om zijn waardevastheid en wordt vaak gezien als een veilige haven tijdens economische onzekerheid.

De keuze om in goudbaren te investeren hangt af van verschillende factoren:

 • Financiële doelen
 • Risicotolerantie
 • De termijn van uw goudbaren investering

Goudbaren zijn een aantrekkelijke optie voor zowel korte- als lange termijn investeerders omdat ze fysiek goud bezitten zonder de complexiteit van andere goud gerelateerde investeringen zoals goudmijnaandelen of goudfondsen.

Bij GoldBase bieden we niet alleen de aankoop van fysieke goudbaren aan, maar ook diensten voor de veilige opslag van uw goud. Onze opslagoplossingen zorgen voor veiligheid en gemoedsrust, wetende dat uw investering beschermd is tegen diefstal, verlies of schade.

Goudbaren kopen bij GoldBase

Wanneer u besluit om goudbaren te kopen, is het kiezen van een betrouwbare en deskundige leverancier cruciaal. GoldBase is dé specialist in de verkoop van goudbaren en andere edelmetalen. Wij bieden een breed assortiment aan goudbaren, direct beschikbaar uit voorraad, waardoor we snelle en betrouwbare levering kunnen garanderen.

Onze goudbaren komen met het LBMA Keurmerk, wat wereldwijde erkenning van de zuiverheid en kwaliteit van het goud garandeert. Dit maakt elke aankoop bij GoldBase een veilige investering. Of u nu op zoek bent naar een kleine goudbaar voor een persoonlijke investering of grote hoeveelheden voor uw bedrijf, GoldBase kan aan uw behoeften voldoen.

De klantenservice van GoldBase is toegewijd aan het bieden van een uitmuntende koopervaring. Van het eerste contact tot de uiteindelijke levering, ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden. Onze website biedt een gebruiksvriendelijke interface waar u gemakkelijk en veilig uw goudbaren kunt bestellen.

Goudstaaf kopen met veilige levering

De veiligheid van uw investering is onze hoogste prioriteit. Daarom biedt GoldBase alleen verzekerde verzending met tracking-informatie, zodat u uw bestelling van begin tot eind kunt volgen. Al onze verzendingen worden uitgevoerd door UPS, een van de meest betrouwbare en professionele koeriersdiensten wereldwijd.

Uw goudbaren worden direct vanuit ons magazijn in Europa verzonden, waardoor we de veiligheid en snelheid van de levering kunnen garanderen. Elk pakket is volledig verzekerd zonder extra kosten tot het moment dat het uw huisadres bereikt. Mocht er tijdens het transport iets gebeuren, dan bent u volledig gedekt.

Bij GoldBase streven we ernaar om onze klanten niet alleen de beste producten maar ook de beste service te bieden. Ons doel is om het kopen van goudbaren zo veilig, eenvoudig en transparant mogelijk te maken.

Meest gestelde vragen over goudbaar kopen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over het kopen van goudbaren, inclusief belangrijke overwegingen en praktische tips om u te helpen bij uw investeringsbeslissingen. Of u nu een beginnende investeerder bent of al ervaring heeft, deze vragen en antwoorden bieden nuttige inzichten in het proces van het kopen van goudbaren.

Mag ik goudbaren anoniem kopen?

In Nederland zijn er regels die de anonimiteit bij het kopen van edelmetalen beperken, vooral bij grotere bedragen. GoldBase volgt alle wettelijke voorschriften en biedt transparantie om zowel de veiligheid van de transactie als de compliance met regelgeving te waarborgen. Voor aankopen boven een bepaald bedrag is identificatie vereist. Wij adviseren u graag over de specifieke vereisten.

Hebben goudbaren een certificaat?

Ja, alle goudbaren verkocht door GoldBase worden geleverd met een certificaat van echtheid. Dit certificaat garandeert de zuiverheid, het gewicht en de kwaliteit van de baar. Deze baren voldoen aan de internationaal erkende standaarden en zijn voorzien van het LBMA Keurmerk, wat ze wereldwijd verhandelbaar maakt.

Wat is een casted goudstaaf?

Een casted goudbaar, ook wel gegoten goudbaar genoemd, is gemaakt door gesmolten goud in een vorm te gieten. Dit traditionele proces resulteert in baren met een uniek ruw uiterlijk, waarbij elke baar lichtjes verschilt van de ander. Casted goudbaren zijn populair vanwege hun klassieke uitstraling en de tastbare connectie met de geschiedenis van goud als waardevol metaal.

Zijn er wettelijke beperkingen, voorschriften of fiscale overwegingen voor het kopen van goudbaren?

Bij het kopen van goudbaren moet rekening gehouden worden met verschillende wettelijke en fiscale overwegingen. In Nederland zijn goudbaren vrijgesteld van BTW, wat ze een aantrekkelijke optie maakt voor investeerders. Echter, het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de meldingsplicht bij grote transacties en eventuele belastingverplichtingen met betrekking tot vermogenswinst.

Wat is het verschil tussen verschillende goudstaaf merken?

Verschillen tussen goudbaren merken kunnen liggen in de zuiverheid van het goud, het design van de baar, en de herkomst van het metaal. Sommige merken, zoals de in Zwitserland gevestigde Valcambi en PAMP, staan bekend om hun uitzonderlijke afwerking en ontwerp. GoldBase biedt een verscheidenheid van deze topmerken aan, allemaal met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen.

Zijn goudbaren vrijgesteld van BTW?

Ja, in Nederland en veel andere Europese landen zijn investeringsgoudbaren vrijgesteld van BTW. Dit maakt het kopen van goudbaren via GoldBase een fiscaal aantrekkelijke optie voor het behouden en opbouwen van vermogen.

Zijn er kortingen beschikbaar voor grotere aankopen van goudbaren?

GoldBase biedt competitieve prijzen en kan kortingen bieden op bulk aankopen van goudbaren. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie over specifieke aanbiedingen en hoe we u kunnen helpen met uw grotere investeringsbehoeften.